Baby Dove Diaper rash

Най-важните разлики между кожата на бебе и възрастен

Изненадващ факт: бебешката кожа е по-тънка от лист хартия. Доста по-тънка, отколкото си предполагала, нали? Това я прави много предразположена към кожни раздразнения и изсушаване по време на къпане в сравнение с кожата на възрастен човек, защото бебешката кожа се дехидратира много по-бързо. Следващият път, когато си изправена пред рафта с бебешка козметика в колебание какво да избереш, вземи предвид това: в продължение на 50 години ние от Dove учим и се информираме относно кожата и грижите за нея. Създадохме висококачествени продукти за серията Baby Dove, която гарантира повече от мека кожа, а именно - поддържа я здрава и хидратирана.
Това е фактът, благодарение на който можеш да задраскаш всички притеснения от списъка си.

Ето няколко съвета за грижа за бебешката кожа от експертите на Baby Dove.

 • 1

  Бебешката кожа има по-високо pH от тази на възрастен човек

  Споделянето на моментите в банята изгражда специална връзка между теб и твоето бебе, но не се изкушавай да споделяш и продуктите, които използваш. Твоята кожа има по-ниско pH от кожата на твоето бебе, затова и може да понесе високото pH на продуктите, които използваш за себе си. Но ако ги използваш за бебето, това може да увеличи опасността от кожни раздразнения и да разруши защитния слой на кожата му, затова избери продукти, които са с неутрално pH, за да предпазиш кожата на бебето си.

 • 2

  Бебешката кожа се нуждае от допълнителна хидратация по време на къпане

  Кожата на твоето бебе има нужда от овлажняване, за да бъде здрава, предвид факта, че кожата му се дехидратира по-бързо от твоята. Постарай се да запазиш хидратацията още преди да излезете от банята с крем сапуна Baby Dove. Той е по-щадящ и дори още по-хидратиращ от обикновен бебешки сапун*.

 • 3

  Бебешката кожа се нуждае от хидратация през целия ден

  Може би обичаш да използваш щедро количество овлажняващ продукт за след баня, но бебето ти се нуждае от по-интензивна формула. Нашият лосион за тяло предлага дълбока хидратация през целия ден.

 • 4

  Бебешкото дупе се нуждае от специална грижа

  Бебешкото дупе е малка част от тялото на твоето бебе, но се нуждае от по-специална грижа. Сухата кожа може да доведе до подсичане и други кожни раздразнения в чувствителната зона на пелените, затова използвай за дупето на твоето бебе крема против подсичане Baby Dove, който ще създаде защитен слой върху деликатната кожа на бебешкото дупе.

 • 5

  Бебетата имат нужда от продукти, които не дразнят очите

  Все пак имаш нещо общо с твоето бебе - и за твоите, и за неговите очи е неприятно, когато измиващ продукт влезе в тях. За да предпазиш очите на бебето си от това чувство, избери измиващи продукти с формула без сълзи, какъвто е и шампоанът за дълбока хидратация Baby Dove, така че случаен плясък във водата и попадане на шампоан в очите на бебето няма да предизвикат буен плач.

 • 6

  Скалпът на бебето е изключително чувствителен

  Твоят скалп може да понесе дори ежедневно сушене със сешоар, но скалпът на бебето е особено чувствителен. За да го предпазиш, избери бебешка кърпа с качулка, която ще попие водата след баня и, признаваме си, освен това ще направи бебето да изглежда невероятно сладко.