Baby Dove Diaper rash

Суха кожа при бебетата - как да я хидратираме

В един момент кожата е красива, нежна и мека, а в следващия - грапава, и раздразнен обрив се е настанил върху това перфектно дупе. Кошмар! Направила си всичко, което е по силите на една супермайка, за да го предпазиш, и резултатът е суха и раздразнена кожа, защо?!

Бебешката кожа всъщност губи нивото си на хидратация много по-бързо от твоята, затова се нуждае от допълнителна грижа, която да я държи хидратирана и да я предпази от раздразнение, изсушаване, дерматити и екземи. За целта обаче трябва да я подхранваш с правилните продукти, за да може да се възстанови бързо и да бъде отново неустоима и готова за целувки.

За да ти помогнем, ние отговорихме на най-честите въпроси във връзка с сухата бебешка кожа.

 • 1

  "Как е възможно бебето ми вече да има суха кожа?"

  Странно е, но не е свързано с нищо, което ти си или не си направила. Бебешката кожа е изключително незряла и се развива непрекъснато. Тя е с 30% по-тънка от твоята и се дехидратира в пъти по-бързо. Слава Богу, продуктите ни осигуряват повече от мека кожа, за да предоставят необходимата грижа, съдържаща необходимата хидратация за деликатния защитен слой на бебешката кожа.

 • 2

  "Какво трябва да направя, когато кожата на бебето ми е суха?"

  Забрави своя собствен овлажнител и използвай само продукти с формула, разработена за бебета. Разчитаме на нашето наследство по отношение на дългогодишната грижа за кожата и проучвания на информация, касаеща грижата за бебешката кожа, за да създадем лосиона за тяло Baby Dove, който поддържа бебешката кожа хидратирана до 24 часа.

 • 3

  "Колко време трябва да прекарва бебето в банята?"

  Хубаво е къпането на бебето да протича бързо, защото прекалено дългият престой във водата ще премахне естествения повърхностен мазен слой на кожата.

 • 4

  "Как да бъда сигурна, че водата не е прекалено гореща?"

  Опитай се да поддържаш водата топла към хладка - можеш да прецениш температурата най-добре, потапяйки лакътя си във водата. Ако е прекалено топла за теб, бъди сигурна, че ще бъде твърде топла и за бебето ти. Преминаването от топло към студено, когато изваждаш бебето си от водата може да изсуши кожата му.

 • 5

  "Всеки продукт ли ще предотврати изсушаването на кожата на бебето?"

  Всъщност, не. Голяма част от бебешките продукти могат да унищожат повърхностния слой на кожата и да я дехидратират. Затова избери продукт, който хидратира нежно, например нашия лосион за тяло Baby Dove.

 • 6

  "Колко време след къпане мога да нанеса хидратиращ продукт?"

  Най-доброто време е веднага след като подсушиш нежно бебето с мека кърпа. Не просто ще се възползваш от пълноценното му хидратиране, но и той ще ти помогне да запазиш кожата овлажнена след баня.