Baby Dove Diaper rash

Как да възстановиш кожата след подсичане

Това е проблем, който сполита всяка майка в ранните дни от бебешкия живот. Сваляш пелените, очаквайки да откриеш нежна и мека бебешка кожа, но вместо това виждаш пред себе си зачервено дупе, възпалена и раздразнена кожа. Това е често явление, но, за щастие - лесно за третиране.

Пелените прилягат плътно към бебешката кожа, за да задържат всичко вътре и да не позволяват нищо да излезе извън тях. Но непрестанното триене може да раздразни бебешката кожа в тази зона. Изхвърли съдържимото в стария памперс - обичайният причинител на раздразнението, който повишава нивото на pH и прави кожата по-чувствителна и податлива към обриви.

Не се тревожи - имаме готова рецепта за справяне с подсичането - нашите истински изпитани съвети от експертите на Baby Dove, които ще ти помогнат в тази тежка ситуация.

 • 1

  Подсушавай добре кожата в зоната под пелените

  Най-важното е кожата да бъде суха и чиста, затова опитай да сменяш пелените на бебето колкото можеш по-често. Ако ти се струва невъзможно, не си първата с подобни притеснения - стреми се да преобуваш бебето след всяко хранене и дори всеки път, когато самата ти изпозлваш тоалетната.

 • 2

  Поддържай бебешкото дупе чисто

  Поддържайки бебешкото дупе чисто може да ти помогне значително за справяне с подсичането, затова опитай да го миеш по-често и така ще избегнеш опасността. Нашият измиващ лосион за коса и тяло Baby Dove е хипоалергенен и осигурява повече от мека кожа - успокоява кожните раздразнения. След това нежно подсуши кожата с мека кърпа, но не я забърсвай, а леко я потупвай.

 • 3

  Използвай защитен крем против подсичане

  Сега е моментът да нанесеш специална защита срещу подсичане - кремът Baby Dove. На първо място той неутрализира нивото на pH на бебешката кожа, защото колкото е по-високо pH, толкова по-податлива на раздразнения е кожата. Кремът против подсичане Baby Dove незабавно осигурява комфорт и образува защитен слой върху бебешката кожа до следващата смяна на пелените.

 • 4

  Нанасяй крема против подсичане нежно и внимателно

  Всяка майка има свой собствен начин за нанасяне на крем против подсичане. Дали ще го втриеш в кожата по-енергично и обилно, или ще използваш по-тънък слой и по-често през деня, най-важното е да не се притесняваш, че кожата го абсорбира така бързо - това не означава, че той няма да свърши своето. Формулата му е специално разработена, така че да се разнася без усилие по кожата, така че това да не дразни кожата допълнително.

 • 5

  Повече време без памперс

  Когато имаш тази възможност, остави бебето да постои по голо дупе. Твоето съкровище със сигурност ще се наслади на това усещане, а в същото време това ще му помогне да се възстанови от обрива. Само не забравяй да поставиш бебето върху чиста мека кърпа, за да избегнеш инциденти.

 • 6

  Консултирай се с лекар

  Подсичането на бебешкото дупе би трябвало да заздравее в рамките на седмица. Ако това обаче не се случи, е редно да се обърнеш към специалист.