Baby Dove Diaper rash

Как да направим къпането приятно занимание

Изнервя ли те предстоящото първо къпане на твоето бебе? Преживяли сме го. Хлъзгаво, непрекъснато пляскащо с ръце и крака бебе във вана с вода може да побърка дори и най-уверената майка. Освен това, винаги се появяват дилеми по отношение на къпането… Кое е най-доброто време за къпане на бебето? Каква е най-подходящата температура? Колко често трябва да къпем бебето?

Да къпеш бебе е изкуство, не наука, така че няма правилен начин да го правиш. С времето ще откриеш кой е най-правилният начин за твоето бебе. Преди да започнеш обаче ще бъде от полза да знаеш нещо много важно - бебешката кожа е различна. Тя е незряла и все още се развива, затова е значително по-тънка и чувствителна от твоятаи се дехидратира в пъти по-бързо. Всичко това означава, че бебешката кожа се нуждае от по-специална грижа, не само за почистване, а и за осигуряване на мекота и възвръщане на естествените нива на хидратация и полезни вещества. Цялата серия продукти Baby Dove е създадена така, че всички те заедно да правят точно това.

Сега знаеш основното за бебешката кожа, нека да навлезем в дълбокото с няколко практически съвета от истински майки за това как се справят с къпането на малко бебе.

 • 1

  Хана, майка на едно дете

  "Слагам бутилките със сапун и шампоан във водата за няколко минути преди къпане. Това ги затопля и спестява неприятното усещане от нанасяне на студен сапун по топлата бебешка кожа."

 • 2

  Катрин, майка на три деца

  "Кой се нуждае от бебешка вана, когато има дълбока мивка? Къпала съм и трите си деца в мивката след раждането им. Това е много удобно - особено за гърба ти."

 • 3

  Мелиса, майка на три деца

  "Сапунът може да направи ваната хлъзгава. Справям се с това, като поставям на дъното ѝ хавлия. Много е удобно и ти помага да се справиш с хлъзгавото бебе."

 • 4

  Пени, майка на две деца

  "Ако бебето ви, като че ли, не харесва къпането, измислете си специална песничка за това, която да му пеете точно преди баня. Помага им да се подготвят за това какво предстои."

 • 5

  Кали, майка на три деца.

  "Поставям мека, топла, влажна кърпа около главичката на бебето по време на къпане. Явно това го успокоява и се чувства по-сигурно на топло."

 • 6

  Марни, майка на едно дете.

  "Щом бебето влезе във ваната, вече не ти е позволено да мърдаш, затова дръж всички продукти за къпане и играчки за баня наоколо, например в малка кошничка. Аз правя така - изваждам кошничката преди къпане и всичко е на една ръка разстояние."