Baby Dove Diaper rash

Препоръки за млади майки

Когато бебето е било все още в утробата ти, вероятно си имала идея как ще се грижиш за него, когато се появи - но често реалността е доста различна. Колкото и мънички да са, бебетата са взискателни, и когато се хвърлиш в предизвикателството да бъдеш перфектната майка, изтощението и съветите, които те връхлитат отвсякъде... те правят една истински стресирана майка.

Ние те разбираме и знаем, че да бъдеш майка не винаги е толкова лесно. Няма перфектни майки и в даден момент вероятно ще се чувстваш сякаш губиш контрола. Но колкото повече време минава ще започваш все повече да се доверяваш на онзи силен майчински инстинкт, който ти подсказва кое е правилното, и нивото на стреса рязко ще падне.

Докато този момент настъпи, ние помолихме няколко майки да споделят своите съвети за справяне със стреса по време на тези първи дни.

 • 1

  Луиз, майка на едно дете

  "Понякога бебето ми плачеше толкова много, че за да издържам психически, аз отивах в банята и пусках чешмата. Колкото и глупаво да звучи, шумът на течащата вода ме успокояваше и в един момент започвах да се чувствам по-способна да се справя със ситуацията."

 • 2

  Каролин, майка на три деца

  "След цял ден сама с бебето вкъщи, вечерното къпане може да вдигне напрежението над лимита. За да се справя с него, пусках любимата си песен (много силно) и танцувах из къщата. Това вдигаше настроението ми и ме караше да се усмихна."

 • 3

  Беки, майка на едно дете

  "Сестра ми е на бързо набиране в телефона ми. Тя е майка на три деца и за мен е гаранция, че каквото и да ми се случва, тя вече го е преживяла и може да ме успокои."

 • 4

  Клер, майка на две деца

  "Веднъж имах толкова ужасяващ ден сама с бебето, че когато се прибрахме вкъщи, застанах в градината и започнах да викам колкото мога, по-силно. Почувствах се страхотно! След това не се чувствах и наполовина толкова стресирана."

 • 5

  Сара, майка на две деца

  "Понякога, когато бебето отказва да спи или започва да плаче за всяка дреболия в продължение на дни, се чувствам сякаш ще избухна. В тези моменти се опитвам да си спомня, че това е просто етап, който ще отмине и просто трябва да бъдем търпеливи."

 • 6

  Сали, майка на две деца

  "Ако всичко, което се случва, е провал, просто сядам и си поплаквам. Това не е признак на слабост или несправяне със ситуацията. Просто да бъдеш майка е често ужасно трудно и това ми помага да се отпусна и да продължа напред."