Baby Dove Diaper rash

Как да се грижиш за кожата на твоето бебе

Грижата за толкова деликатна и съвсем нова бебешка кожа може да бъде предизвикателство за всяка млада майка. Освен това, вероятно вече си затрупана от информация, което още повече те обърква с вземането на решение откъде да започнеш.

Baby Dove има над 50 години експертен опит в грижата за кожата. Тук сме, за да ти помогнем да научиш повече за кожата на твоето бебе и как да се грижиш за нея. Може би не осъзнаваш, че кожата на твоето бебе е с 30% по-тънка от твоята и се дехидратира в пъти по-бързо. Ето защо препоръчваме продукти, които осигуряват повече от мека кожа - нежно измиват и защитават, за да възвърнат естествените нива на хидратация.

Опитай да приложиш някои от съветите на Baby Dove за грижа за кожата и разбери кои от тях съответстват на твоя начин, на твоето бебе.

 • 1

  Използвай продукти за бебешка кожа

  На първо място, избягвай употребата на продукти за бебето, които са предназначени за възрастни. Намери бебешки продукти, които са създадени така че да осигуряват на бебешката кожа необходимата за нея хидратация. Нашите продукти са точно такива - правят кожата мека и хидратирана.

 • 2

  Нежно почистване по време на къпане

  Къпането невинаги е лесно. Честото къпане на бебето изсушава кожата му, но добрите новини са, че можеш понякога да пропускаш банята, без гузна съвест. Също така можеш да използваш нежен сапун като нашия крем сапун Baby Dove, който деликатно премахва замърсяванията и предоствратява дехидратацията на кожата.

 • 3

  Използвай продукти с неутрална pH формула

  Колкото и да сме отдадени на грижата за бебешката кожа, е нормално понякога тя да се раздразни, изрине или изсуши. Това раздразнение може да бъде вследствие на дисбаланс между pH нивата на бебешката кожа и това на козметиката, която използваш. Това означава, че и защитният слой на кожата на бебето ти също не може да си свърши работата. За да ти помогнат да поддържаш баланса, всички продукти Baby Dove са с неутрална pH формула, което ги прави напълно подходящи за суха бебешка кожа. Нашият лосион Baby Dove е тестван от дерматолози и педиатри и има специално разработена ароматна формула, която е предназначена за деликатаната бебешка кожа и свежда до минимум риска от алергии.

 • 4

  Грижи се за скалпа на бебето

  Докато бебето ти няма толкова много (или никаква) коса, е важно скалпът му да получава специални грижи с шампоан, който осигурява повече от мека кожа и възстановява естествените нива на хидратация и полезни вещества в скалпа. Нашият шампоан Baby Dove осигурява всичко това и много повече - създава всички предпоставки за здрав скалп от началото и занапред.

 • 5

  Поддържай кожата на твоето бебе хидратирана

  След като подсушиш бебешката кожа след баня с нежни потупващи движения и мека кърпа, е идеален момент да се погрижиш за загубената хидратация. Избирайки специалния хидратиращ крем като нашия лосион за тяло Baby Dove, ще осигуриш на твоето бебе интензивна хидратация и ще я запазиш нежна и мека до следващата баня.

 • 6

  Грижи се за бебешкото дупе

  Нощта е времето, в което бебето прекарва най-много време с напоен памперс, което предразполага кожата на дупето към обриви и раздразнение. Преди лягане нанеси тънък слой от крема против подсичане Baby Dove в зоната под пелените. Той ще защити кожата от влагата, така че да можете ти и твоето бебе да си набавите необходимата почивка.